HelloContainer en Traas Ongediertebestrijding winnaars Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2020

HelloContainer uit Goes is de winnaar van de juryprijs en Traas Ongediertebestrijding uit ’s Gravenpolder gaat naar huis met de publieksprijs van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2020. Zij mogen zichzelf de beste Zeeuwse innovatie van 2020 noemen en verslaan hiermee de andere genomineerden: SWYCS uit Middelburg, Hydrauvision uit Schoondijke en Kobobss uit Yerseke.

HelloContainer winnaar juryprijs 2020 Zeeuwse Innovatieprijs Emergo

Winnaar HelloContainer tijdens de live uitreiking met o.a. Jo-Annes de Bat en oud-winnaar Nemag

HelloContainer Beste Zeeuwse innovatie van 2020

De Nederlandse scheepvaart veroorzaakt meer CO2 uitstoot dan alle auto’s in Nederland bij elkaar. Om deze reden is HelloContainer het eerste digitale platform voor ondernemers die een steentje bij wil dragen aan het milieu. De winnaar van dit jaar digitaliseert administratieve handelingen die het hele traject van vergelijken en boeken van containers snel regelt: van contact met vervoerders tot het opmaken van offertes en het verstrekken van exportdocumenten. Daarnaast richten ze zich op vermindering van luchtvervuiling in de Nederlandse scheepvaart.

Zeeuwse Emergo Innovatieprijs 2020 winnaar juryprijs 2020

Juryoordeel 

Studenten van HZ University of Applied Sciences hebben een scan uitgevoerd naar de vernieuwingen per genomineerd bedrijf, om de vakjury van extra informatie voor hun oordeel te voorzien. Daarnaast bezocht de twaalfkoppige jury alle genomineerde bedrijven om te komen tot een eindoordeel.  

De getoetste criteria zijn o.a. impact, originaliteit en groeiambitie. De jury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, vindt de winnaar van 2020 aantoonbaar innovatief, duurzaam en vooruitstrevend. “De Zeeuwse havens zijn van groot belang voor de economie. De verduurzaming die de haven en de bedrijven in de haven nastreven, kan een boost krijgen met deze innovatie. HelloContainer laat zien dat efficiency en duurzaamheid prima hand in hand gaan. Zo zet HelloContainer Zeeland op de (inter)nationale kaart van toonaangevende innovaties.”

Publieksprijs 

Naast de juryprijs kon iedereen tot en met woensdag 25 november 16:00 uur zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs via de website van Omroep Zeeland. Traas Ongediertebestrijding kreeg, met 31%, de meeste stemmen en mag zichzelf de publieksfavoriet noemen van 2020.

Traas Ongediertebestrijding winnaar publieksprijs 2020 Zeeuwse Innovatieprijs Emergo

Over Traas Ongediertebestrijding
Nieuwe wet- en regelgeving maken het buiten bestrijden van ratten niet gemakkelijk. Ook brengt dit veel risico’s voor kinderen en huisdieren met zich mee, met name in stedelijk gebied en in parken. Om die reden heeft Traas Ongediertebestrijding het concept rattenhotel ontwikkeld, wat inmiddels ook succesvol is toegepast in de praktijk.

Zeeuwse Emergo Innovatieprijs 2020 winnaars 20202

Uitreiking via livestream

De uitreiking was dit jaar anders dan de anders: de jury ging op pad om zowel de winnaars als de genomineerden te bezoeken. Gedeputeerde van provincie Zeeland Jo-Annes de Bat reikte samen met een student van HZ (betrokken bij de totstandkoming van de winnaar) de juryprijs uit op locatie bij de winnaar. Monique Schoonen ging namens Omroep Zeeland op pad met de publieksprijs. Beide uitreikingen waren live te volgen via een livestream op de website.

Over Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is dit jaar voor de 17e keer georganiseerd en uitgereikt. De prijs bestaat uit eeuwige roem en een bokaal en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Kamer van Koophandel, Dockwize, VNO-NCW en Omroep Zeeland. 

Klik hier voor een terugblik op de uitreiking van 26 november 2020!