Q-Aviation en Fylm winnaars Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021

Q-Aviation uit Middelburg is de winnaar van de juryprijs en Fylm uit Heinkenszand gaat naar huis met de publieksprijs van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021. Zij mogen hun innovaties de beste van Zeeland noemen dit jaar en verslaan hiermee de andere genomineerden: MST Groep uit Meliskerke, Vervaet uit Biervliet en Meatless uit Goes.  

RF 7015 Emergo uitreiking 20211201 kl

De innovatie van Q-Aviation

De HAPI is een niet meer weg te denken product voor het veilig laten landen van helikopters. De HAPI is een technologisch hoogstaand product dat door middel van lichtsignalen de piloot kan bijsturen om een veilige landing te bewerkstelligen. “Dit product zorgt ervoor dat er naar schatting 80-90% minder ongelukken gebeuren tijdens de landing van een helikopter.” aldus Jermo de Lange, technical director van Q-Aviation. 

Juryoordeel 

Studenten van HZ University of Applied Sciences deden ook dit jaar weer onderzoek naar de innovaties van de genomineerde bedrijven, om de vakjury van extra informatie voor hun oordeel te voorzien. Daarnaast bezocht de twaalfkoppige jury alle genomineerde bedrijven om te komen tot een eindoordeel.    

Juryvoorzitter en gedeputeerde Jo-Annes de Bat: “Ik vind het heel mooi dat zo’n jong bedrijf deze prijs wint. Pioniers zijn het, ze durven en zijn slim. Met hun product veroveren ze de markt, waarmee de veiligheid van het landen van helikopters enorm wordt verbeterd. Zowel off- en onshore. Q-Aviation wint dan ook terecht de Innovatieprijs Emergo. Ze zetten zichzelf en Zeeland op de kaart met dit innovatieve, duurzame en technisch hoogstaande product.”

Publieksprijs  

Naast de juryprijs kon iedereen tot en met dinsdag 30 november zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs via de website van Omroep Zeeland. Met 40van de stemmen won publieksfavoriet Fylm met hun innovatieve platform de Emergo publieksprijs. 

De innovatie van Fylm

Fylm is een online platform waarmee de beweegexpert van een zorginstelling zijn of haar kennis digitaal kan opschalen door beweegfilms op maat voor in de huiskamers te maken. Met een simpele druk op de knop is er zo altijd de juiste beweegfilm voor die specifieke huiskamer op dat moment.  

“Met Fylm willen we ouderen meer laten bewegen en de zorgmedewerkers ontlasten wat uiteindelijk resulteert in toename van werkgeluk en afname van werkdruk” aldus Nathan Traas, eigenaar Fytek Pro. 

Foto publieksprijs 2021

Uitreiking via livestream 

Door de aangescherpte corona maatregelen was de uitreiking net als vorig jaar te volgen via een livestream. Twee mobiele teams overhandigden bij de winnaars op locatie de prijs. Gedeputeerde van Provincie Zeeland Jo-Annes de Bat reikte samen met de winnaar van vorig jaar HelloContainer de juryprijs uit aan Q-Aviation en jurylid John Bijl (Vitroplus) ging op pad met de publieksprijs.