De genomineerden


Wie wint de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021?

Tijdens de stemperiode van 4 tot en met 30 november 2021 kun je stemmen op jouw favoriete innovatie. Naast de juryprijs wordt een publieksprijs uitgereikt.

De genomineerden van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021 zijn:

Q Aviation uit Middelburg
Q Aviation ontwikkelde de HAPI, de "Helicopter Approach Path indicator". Een systeem waardoor het makkelijker is om een helikopter veiliger te laten landen. De HAPI is een product dat door middel van lichtsignalen de piloot kan bijsturen bij de landing.

logo

Vervaet uit Biervliet
Het platform Vervaet Connect is ontwikkeld door Vervaet om alle data van hun landbouwmachines te verzamelen. Deze gegevens worden naar een cloud gestuurd en op een platform gezet. Hier kunnen klanten die de voortuigen gebruiken de data koppelen aan percelen waarop ze gewerkt hebben. Ze krijgen daardoor snel inzicht in de kosten per perceel. En daarnaast kunnen ze makkelijker de technische werking van de machine analyseren in verschillende omstandigheden.

logo vervaet

Meatless uit Goes
Meatless ontwikkelde een nieuwe techniek om meel van granen en peulvruchten te maken. Het bedrijf ontwierp daarvoor productiesystemen die in Zeeland zijn gebouwd.

meatless logo

MST Groep uit Meliskerke
De MST Groep ondersteunt opdrachtgevers in het bedenken, ontwerpen en bouwen van producten. Dat doen zij op een innovatieve manier namelijk Lean Engineering. Daarbij wordt de verspilling van tijd en kosten geminimaliseerd. Ze zijn vooral actief in de mobiele en stationaire machinebouw.

logo mst groep

Fylm uit Heinkenszand
Fylm is een innovatief product waarmee een beweegexpert (fysiotherapeut / bewegingsagoog) van een zorginstelling zijn of haar kennis digitaal kan opschalen door beweegfilms op maat voor in de huiskamers te maken via het online platform Fylm. Met een simpele druk op de knop is er zo altijd de juiste beweegflm voor die specifieke huiskamer op dat moment. 

fylm logo

 Vorig jaar won Hello Container de juryprijs en Traas Ongediertebestrijding  de publieksprijs. 

Bekijk hier de bedrijven met de genomineerde innovaties van de Emergo innovatieprijs 2020:

SWYCS uit Middelburg
SWYCS heeft een revolutionair systeem ontwikkeld gebaseerd op IoT (Internet of Things) technologie waardoor gebouwen out-of-the-box slim gemaakt worden

Hydrauvision uit Schoondijke
Hydrauvision heeft, in samenwerking met het bedrijf Z-Bridge BV, een tweede innovatieve wijze ontwikkeld om van een bewegend schip op zee naar een offshore constructie over te stappen. Het systeem heet Bring to Work (B2W).

Traas Ongediertebestrijding uit ‘s Gravenpolder
Nieuwe wet- en regelgeving maken het buiten bestrijden van ratten niet gemakkelijk. Ook brengt dit veel risico’s voor kinderen en huisdieren met zich mee, met name in stedelijk gebied en in parken. Om die reden heeft Traas Ongediertebestrijding het concept rattenhotel ontwikkeld, wat inmiddels ook succesvol is toegepast in de praktijk.

HelloContainer uit Goes
HelloContainer digitaliseert administratieve handelingen die het vergelijken en boeken van containers binnen no time regelt. Van contact met vervoerders tot het opmaken van offertes en het verstrekken van exportdocumenten.

Kobobss uit Yerseke
Met de PackCheck producten en maatwerkoplossingen van Kobobss wordt het creëren, optimaliseren en borgen van verantwoorde processen in productie en logistiek mogelijk gemaakt.

•••

Videoproductie: HENK Film