Nemag grote winnaar Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2019

Nemag uit Zierikzee is de winnaar van zowel de juryprijs als de publieksprijs van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2019 met hun innovatieve grijper voor het laden en lossen van bulkgoederen. Het bedrijf wint hiermee van de vier andere genomineerden: RoNik Inspectioneering, H4A, Kingfish, Environmental Monitoring Systems (EMS) en mag zichzelf de beste Zeeuwse innovatie van 2019 noemen. Bekijk de foto's van de uitreiking hier.

Het Nemag kwartet met de bokaal. Vlnr Guido van Koeveringe direcetur Michel Corbeau Wilbert de Kluijver en Manuel Cattoir. Dirk Jan GjeltemaFoto: © PZC - Dirk Jan Gjeltema : Het Nemag-kwartet met de bokaal. Vlnr Guido van Koeveringe, direcetur Michel Corbeau, Wilbert de Kluijver en Manuel Cattoir.

Innovatieve grijper van Nemag

Alle grote zeeschepen die de haven inkomen met bulkgoederen, moeten gelost worden. Nemag heeft een nieuwe grijper ontwikkeld om zeeschepen met bulkgoederen, zoals bijvoorbeeld ijzererts, wel tien procent sneller te kunnen lossen. En dat ook nog eens tegen lagere kosten en met een lager energieverbruik. De nieuwe grijper is samen met TU Delft ontwikkeld.

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2019 uitreiking web1

Juryoordeel 

Studenten van HZ University of Applied Sciences hebben een scan uitgevoerd naar de vernieuwingen per genomineerd bedrijf, om de vakjury van informatie voor hun oordeel te voorzien. Daarnaast bezocht de tienkoppige jury alle genomineerde bedrijven, om te komen tot een eindoordeel.  

Op alle fronten scoort Nemag het hoogst van de vijf genomineerden. De getoetste criteria zijn o.a. impact, originaliteit en groeiambitie. De jury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, vindt de winnaar van 2019 aantoonbaar innovatief, duurzaam en vooruitstrevend. 

Publieksprijs 

Naast de juryprijs kon iedereen tot en met woensdag 6 november 14:00 uur zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs via de website van Omroep Zeeland. Nemag kreeg, met 38%, de meeste stemmen en mag zichzelf de publiekswinnaar noemen van 2019.

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2019 uitreiking web

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is dit jaar voor de 16e keer georganiseerd en uitgereikt tijdens Contacta. De prijs bestaat uit eeuwige roem en een bokaal en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Kamer van Koophandel, Dockwize en VNO-NCW.

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2019 uitreiking 35 Foto: winnaars, genomineerden, juryleden en studenten HZ University of Applied Sciences